Начало Автомобилни новини Honda с премиера на електрически концепт на изложението в Лос Анжелис

Honda с премиера на електрически концепт на изложението в Лос Анжелис

104
0
Honda FCEV

Honda ще направи премиера на концепцията си за електрически автомобил от следващо поколение FCEV (fuel-cell electric vehicle) по време на автомобилното изложение в Лос Анжелис.

Представянето ще се състои на 20 ноември, а плановете са автомобилът да стане реалност през 2015 г.

Японската компания показа скеч на модела, който загатва за футуристичния, аеродинамичен дизайн на FCEV. В него е заложена евентуалната бъдеща посока за стиловото развитие на електрическите автомобили на Honda.

Концепцията Honda FCEV демонстрира визията на компанията за бъдещето на персоналната мобилност и отдадеността ни на развитието на напредничави возила с алтернативно задвижване – коментира старши вицепрезидентът на Honda America Майк Акавити. – Работата по следващото поколение електрически автомобил продължава, като дългогодишният ни опит ще ни помогне да построим пътя към едно бъдеще без вредни емисии.

Honda е сред лидерите в автомобилната индустрия по отношение развитието на такъв тип модели. Освен че произвежда FCX Clarity, концернът разработва множество технологии за подобрение разхода на гориво, намаляване на вредните емисии въглероден диоксид и т.н.

На салона в Лос Анжелис ще бъдат обявени и допълнителни подобрения по Civic-а за 2014 г.