ГП на след:
Последно състезание: OAE

Хонда ще запази досегашната концепция на двигателя си

10.01.2019 | Асен Стоянов, снимка Хонда | коментара

Хонда ще запази досегашната концепция на задвижващата си система във Формула 1 и за 2019 г. Тя бе използвана за първи път през 2017 г., като през миналия сезон агрегатът на японците отбеляза най-сериозни си прогрес откакто компанията се завърна в спорта през 2015 г.

Моторът на Хонда, използван в болидите на Торо Росо, беше доста по-мощен и надежден, като се смята, че в края на сезона е изпреварил по отношение на конските сили Рено. Това накара и големият отбор на Ред Бул също да премине към двигателите на Хонда за 2019 г.

Смята се, че моторът за 2019 г. ще бъде еволюция на миналогодишния, като дизайнът от 2017 г. ще бъде запазен. В компанията смятат, че той има неразкрит потенциал, като освен това вече е показал обещаваща надеждност, която при всички положение ще е по-добра от тази на двигател с нова концепция.

„Можем да запазим сегашната концепция на задвижващата система, каза техническият директор на Хонда Тойохару Танабе пред Motorsport. – Не знаем точно какъв й е лимита, защото не сме достигали високи нива. Започнахме с друга концепция и я променихме за 2017 г.

През 2018 г. я запазихме и подобрихме издръжливостта и представянето й. В момента смятаме, че ще е грешно да я променяме. Имаме намерение да останем с нея и да се опитаме да е подобрим. Тя е подходяща за целите ни.“

Танабе заяви още, че при сериозна промяна на дизайна на задвижваща система, е много трудно да се постигне високо ниво на надеждност за сравнително кратко време. И това е една от причините за запазване на концепцията.

„Надеждността зависи от нивото на промяната на дизайна, но ние се чувстваме комфортно да запазим сегашната концепция, обясни още японецът. - Имаме нов отбор и нови коли като дизайн заради промените в правилата.“

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти