Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда въвеждат двигателя за 2007 предсрочно

Хонда въвеждат двигателя за 2007 предсрочно

33
0

Според Аутоспорт, Хонда ще се постараят да си осигурят предимство пред съперниците, като въведат своя двигател за 2007 г. още за ГП на Италия.
Изпреварвайки планираното „замразяване” на двигателите от следващата година, Хонда бързат да пуснат в употреба най-новия си двигател за да могат да го ползват и през следващия сезон.
Въвеждането на този двигател още в Италия означава, че Хонда ще имат четири състезания за развитие и донастройване преди да стане предаването му на ФИА след ГП на Китай.
Ако двигателят се окаже сериозна стъпка напред в сравнение със сегашния, той би могъл да им даде предимство през следващия сезон над отборите, които ще продължат да карат с тазгодишните двигатели.
Главният технически директор на Хонда – Шукеи Накамото е заявил, че решението за пускане в състезание на двигателя за 2007 г., е дошло след победата им в Унгария. Дженсън Бътън ще го тества за пръв път на Монца тази седмица.
„Ние решихме да пуснем двигателя, спецификация за 2007 г., още на Монца”, обяснява Накамото. „Причината е, че приключихме цикъла от две състезания и започваме нов в Италия, като кулминацията ще е в Китай, когато трябва да предадем двигателя за хомологация.”
„От Унгария насам имаше доста дискусии и промени в плановете и един от резултатите им е този.”
Новият двигател се отличава доста от силовия агрегат за 2006 г. и изисква модификация на шасито за да се помести. Има и променена конфигурация на изпускателните тръби.
Шефът на отбора Ник Фрай твръди, че те са в момента третият най-бърз отбор в кервана и продължават да преследват Макларън в шампионата на конструкторите.
„Ние в момента сме близо до Рено и малко по-бавни от Фернандо Алонсо, но наваксваме спрямо тях бързо и мисля, че застигаме Макларън.”, заявява Фрай.
„Сега задачата е да отправим поглед и към Ферари. На основата на днешното представяне ние сме още около половин секунда по-бавни от тях, но ще работим усилено да ги настигнем.
Все още дистанцията е голяма, но моята персонална цел е третото място в шампионата. То ще изисква значителни постижения от наша страна и известно недобро представяне от Макларън, но това тепърва ще се види.”