Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хонда все още лаконични за евентуална продажба

Хонда все още лаконични за евентуална продажба

65
0

Хонда засега не разкриват нещо особено по отношение на материалите в пресата, че отборът може да получи правителствен заем, за да не бъде закрит.

Според „Гардиан” Хондa са водили преговори с британското правителство, за да получат част от 2.3-те милиона паунда, които са подготвени за автомобилната индустрия под формата на заем.

И докато дискусиите за намиране на нов собственик на отбора продължават, постепенно се разпространява информацията, че отборът е започнал преговори с британското Министерство на икономиката.

От същото издание цитират изявление от страна на Хондa: „През изминалия месец имахме няколко срещи с министерството на икономиката във връзка с бъдещето на отбора.”

Говорител на министерството също потвърди, че отборът може да се класира за финансова помощ, тъй като отговаря на съответните изисквания.

„Няма причина защо Хонда да не кандидатстват” – казва пред вестника говорителката на министерството. „Очакваме всяка компания в автомобилната индустрия или близо до тази област и с годишен оборот от 25 милиона паунда или повече да кандидатства, ако има подходящ проект за постигане на целите си.”