Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Брилянтна работа!

Хорнер: Брилянтна работа!

57
0

Първа позиция за първия старт от 60-ия, юбилеен световен шампионат на Формула 1 спечели Себастиан Фетел днес на пистата Сахир в Бахрейн. Пилотът на Ред Бул наложи убийствено темпо и не позволи никой да го доближи в битката за челната позиция на стартовата решетка. Германецът обаче остана изненадан от постижението, тъй като не знаеше каква е скоростта на неговия RB6 спрямо колите на съперниците.

– Механиците имаха дълга нощ след вчерашния труден ден и днес имаше уморени физиономии в пита, но всички останаха на ниво. Знаех, че разполагам с добър болид, а и квалификацията премина гладко. Много съм щастлив от първата позиция – заяви Фетел.

Шести на грида остана съотборникът му Марк Уебър, след което разкритикува сам себе си:

– Направих най-лошата си обиколка в най-важния момент от деня. Всичко вървеше добре до 16-и завой, но от там нещата се объркаха. Автомобилът имаше потенциал за повече от 6-а позиция. Разочароващо е, но не всичко е загубено, защото състезанието е дълго – остана оптимист австралиецът.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер бе повече от доволен и нарече представянето на Фетел брилянтна работа. И той като колегата си от Испания Рейсинг Колин Колес бе категоричен, че инженерите и механиците в отбора му буквално творят чудеса.