Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Даниел просто се чувства по-добре

Хорнер: Даниел просто се чувства по-добре

52
0
Кристиан Хорнер

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер обясни тази вечер на пистата в Шанхай, че просто в новата кола, с новите гуми и общ комплекс от фактори в Китай младият Даниел Рикиардо се чувствал по-комфортно от самото начало на уикенда и логично е бил по-бърз от съотборника си Себастиан Фетел.

Той просто загряваше по-бързо гумите още в петък и след това логично износването им бе по-малко – обясни Хорнер. – Просто има различен подход, стил.

Хорнер елегантно обясни защо на Фетел бе обяснено, че Даниел има друга стратегия при положение, че и двамата спряха по два пъти в бокса:

Даниел имаше много по-нови гуми и отворени възможности за два и три стопа в зависимост от трафика. Обяснихме на Себ и той веднага отстъпи.

От своя страна Даниел Рикиардо заяви, че няма никакъв проблем с четирикратния световен шампион, на когото няма как да е приятна ситуация като днешната, но не вярва да спре да му говори за това.

Хорнер обясни още, че е повече от очевидно, че за Фетел новата кола RB10 е по-трудна за каране и не му пасва, но сезонът едва е започнал.

В същото време авторът на колата – прочутият Ейдриан Нюи – не е тук в Китай този уикенд. Конструкторът е на пистата Силвърстоун, където бе гост на Порше и Марк Уебър, което поражда огромни спекулации. На английското трасе този уикенд се провежда първи кръг от шампионата за състезания за издръжливост.