Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Диди ми каза, че сме тук, за да се състезаваме

Хорнер: Диди ми каза, че сме тук, за да се състезаваме

38
0
Кристиан Хорнер

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер бе разпънат на кръст за пореден път след събитията от Гран при на Малайзия преди три седмици и по време на днешната си среща с медиите на пистата край Шанхай. Той заяви директно, че всъщност отношенията между пилотите му не са променили кой знае колко след случилото се на Сепанг, защото и преди това били сходни.

Това не е от вчера , а от 4-5 години – бе откровен тийм шефът, който обаче допълни, че за това време екипът е постигнал едни от най-големите успехи в историята на спорта и е спечелил три поредни титли при пилотите и конструкторите.

Хорнер бе категоричен, че пренебрегването на нарежданията му към Себастиан Фетел не означава подценяване на неговата лична позиция в тима, където той е наемник, а почти всички други началници на отбори са съсобственици.

– Аз съм в отбора от самото начало и е ясно, че в различни периоди имаше пикове и спадове и в отношенията между пилотите между ни, чиито интереси и борба няма как да не се отразят на екипа. Това е спецификата на нашия спорт, той е отборен, но и индивидуален за всеки от пилотите и при това положение няма как да не се стига и да подобни ситуации – каза още англичанинът.

Хорнер бе категоричен, че вероятно Фетел е имал известни основания да се бори за победата, защото бил запазил чифт гуми от събота, бил по-бърз и със сигурност не си е давал сметка какви щети ще нанесе победата му на тима.

– Той се извини и на мен, и на всеки от екипа – още веднъж повтори Хорнер.

Той каза също така, че не е сигурен, че при подобна ситуация Себ би постъпил по същия начин, нищо че пилотът заяви точно това вчера.

– Дали си е взел поука? Мисля, че да – сподели Хорнер. – Той знае, че сме го наели и знае защо сме го наели.

Хорнер бе откровен и за това, че е имал разговор с шефа на Ред Бул Дитрих (Диди) Матешиц, който бил категоричен, че би искал пилотите да се борят помежду си. В конкретната ситуация обаче Кристиан и екипът са смятали, че рискът да изгубят двойната победа заради износването на гумите в края на състезанието или двубой между състезателите е прекалено голям.

Накрая Кристиан Хорнер все пак коментира и днешния първи ден тренировки в Китай. Той отбеляза, че не вярва събитията от последните дни да се отразили на Фетел, а пилотите му били на различни програми днес.

Що се отнася до бързината на Ферари, то англичанинът не е съвсем сигурен, че и утре картината ще е същата.