Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер доволен от ограничението на щетите

Хорнер доволен от ограничението на щетите

21
0
Даниел Рикиардо,Себастиан Фетел

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер заяви, че е доволен от представянето на Даниел Рикиардо и Себастиан Фетел в Гран при на Бахрейн.

Пилотите му се класираха четвърти и шести в третия кръг от световния шампионат на Формула 1 за 2014 г.

Взимането на някакви точки в голяма степен бе ограничение на щетите, но можем да почерпим и кураж (от представянето на Сахир). В края на състезанието бяхме доста бързи, особено с Даниел. Разликата спрямо Мерцедес обаче не е незначителна – заяви Хорнер. – Смятам, че на чиста писта можехме да изградим прилично темпо. Проблемът е, че като влезем в DRS-зоната, просто нямаме достатъчно висока скорост, за да осъществим изпреварване, което води до истинска каша. Нещата се получиха много добре в последната част от надпреварата – отървахме се от твърдите гуми в първия стинт на Себ, през втория с Дан и бяхме в добра форма накрая.

Англичанинът бе доволен и от друго: че Фетел отстъпи пред съотборника си, след като получи съответното съобщение:

Това бе отборна работа – такава, каквато трябва да бъде. Двамата бяха с различни стратегии и става дума за нещо, което обсъдихме преди състезанието и в крайна сметка бяха напълно съгласни, работеха заедно. Себастиан се обади, че ще го пусне в 11-ти завой, жертвайки колкото се може по-малко скорост. След това бяха свободни да се състезават в последната фаза.