Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Фетел доказа за пореден път, че е прекрасен пилот и шампион

Хорнер: Фетел доказа за пореден път, че е прекрасен пилот и шампион

43
0
Абу Даби,подиум,Ред Бул,Себастиан Фетел

В днешното състезание Себастиян Фетел показа, че дори стартирайки от дъното на решетката е в състояние, ако не да се бори за победа, то поне да се качи на подиума. След неприятното наказание от вчерашния ден световният шампион все пак успя да спечели третото място и да загуби едва три точки спрямо Алонсо.

„Себастиян направи чудесно състезание, той не се предаде в нито един момент и натискаше във всяка една обиколка. Третото място зад Фернандо бе повече от това, което си мислехме, че можем да постигнем след вчерашното наказание.

Просто имахме малшанс в случая с Даниел Рикиардо. Не знаем още точно, какво стана, той спря по-рано и Себастиян трябваше да търси начин да избегне удара, като при това удари стиропорената табела с надпис DRS. Просто бе изненадан и след удара предното крило бе тотално повредено.

Много хора не спират да обясняват, как Себастиян можел да печели само от първа редица. Че не можел да си пробива път с изпреварвания. Днес той за пореден път обори критиците на пистата и показа, че е фантастичен състезател и шампион.

Преди старта говорихме и той ми каза: Ще се видим след състезанието на подиума. Мислех си, че се шегува, но той бе убеден, че дори може да се бори за победа.

Аз щях да съм доволен дори от осмо място и въобще от влизане в точките. Обмисляхме вариант да караме само с един стоп, но скоро забелязахме, че гумите се износват. Не мисля, че можеха да издържат толкова много обиколки.

Изпреварването срещу Бътън бе изключително. Той пазеше тягата от KERS бе много умен. Контрираше чудесно. Бях много нервен, защото Себастиян опита изпреварване от външната страна. Но маневрата му бе чудесна. И двамата останаха твърдо на линията си до края, но си оставиха достатъчно място. Много коректен двубой. За пореден път и двамата показаха, че са пилоти от световна класа.

Смятам, че сме в добра позиция за спечелване на титлата при пилоти. Видяхме през този уикенд, че всичко може да се случи. Искам да поздравя Кими Райконен, днес той и Лотус свършиха чудесна работа.“