Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер горд с отбора си

Хорнер горд с отбора си

42
0
Кристиан Хорнер,Хелмут Марко

Кристиян Хорнер бе изключително радостен след спечелването на шампионската титла при конструкторите. За втора поредна година младият тим шеф извежда екипа си до върха. Така че не бе чудно, че той бе изключително емоционален след финала на състезанието в Южна Корея.

„Аз съм изключително горд от целия екип. През цялата година те вършиха работата си по един феноменален начин. Тази втора титла е нещо изключително, с което всички от нашия отбор трябва да се гордеят.

Смятам, че и господин Матешиц също е изключително горд с постигнатото от нас. Едва преди седем години, той реши да атакува върха на Формула 1 със собствен екип. Надявам се, че се е наслаждавал изключително много на този момент у дома в Австрия.

Себастиян днес кара като истински шампион, Марк също се представи много, много добре. Направи всичко възможно да изпревари Люис Хамилтън, за съжаление без успех. Излизането ни от първия завой обаче не бе достатъчно добро, за да може чрез използването на DRS да се изпревари колата пред нас. Първа и трета позиция обаче са достатъчно добър резултат.

Себастиян просто беше с класа над останалите днес. Той просто бе твърдо решен да спечели състезанието днес. Направи фантастично състезание, бе много бърз когато това се налагаше. Малко след старта с чудесна маневра успя да изпревари Хамилтън, а с това и да спечели на практика състезанието. Гумите, които пазихме вчера, днес не влязоха в употреба. Чудесно каране, чудесна десета победа за сезона, която говори за голямата му класа.

Разбира се довечера целият тим ще се наслади на момента. С голямото празнуване обаче ще изчакаме и купонът ще е когато се завърнем в Европа. Това ще стане в сряда. После разбира се ще се концентрираме върху състезанието в Индия и върху развитието на колата за 2012 г. Със сигурност сме екипа с най-силния дух в целия падок.“