Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Колите ни са преминали проверките, всичко останало са глупости

Хорнер: Колите ни са преминали проверките, всичко останало са глупости

59
0
Марк Уебър,Ред Бул

От Ред Бул отговориха на критиките, свързани с последните им проблеми по отношение на автомобилите и подозренията в нелегална дейност. Отборът бе принуден да промени картите за управление на двигателите си, след като техническият делегат на ФИА Джо Бауер ги разследва на Хокенхайм. Само седмица по-късно в Унгария се заговори, че може би шампионите са правили промени по болидите в условията на затворен парк след квалификация, което е забранено от правилника.

Всички подозрения в престъпване на каквито и да са изисквания бяха категорично отхвърлени от отбора. Шефът на екипа Кристиан Хорнер заяви, че тимът не е бил наказан нито веднъж този сезон и това показва, че всичко при тях е наред. Англичанинът допълни, че не разбира защо стремежът на Ред Бул да изследва допуските на правилата е толкова силно критикуван.

Колите ни отговарят на правилата, преминали са всички проверки след квалификации и състезания. Всичко останало са глупости. От ФИА и стюардите зависи да определят дали един автомобил е легален или не. Всеки път, когато болидът ни е бил поставян под съмнение, всъщност сме били изцяло законни – заяви англичанинът.

По-рано през годината Ред Бул трябваше да променят пода и главините си отново след намеса на ФИА. В предходните сезони също имаше съмнения относно легалността на колите им, като историята с подвижността на предното им крило например се развиваше доста дълго време.

Според Хорнер правилата просто се поддават на интерпретация.

От Испания Рейсинг до Ред Бул всички тълкуват текстовете. В противен случай автомобилите щяха да са съвършено еднакви. Не мисля, че трябва да бъдем критикувани заради креативността си – добави той.