Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Лош късмет за Фетел

Хорнер: Лош късмет за Фетел

43
0

Кристиан Хорнер логично бе разочарован от неприятния проблем на Себастиан Фетел, заради който пилотът на Ред Бул загуби лидерската позиция в Гран при на Бахрейн. Германецът потегли стабилно от пол позишън и бе на път да постигне победата на Сахир, докато не се появи дефект със свещите.

В резултат на това той бе изпреварен от Фернандо Алонсо, Фелипе Маса и Люис Хамилтън, като дори трудно задържа четвъртата позиция.

Това бе много неприятен късмет за Себастиан“ – казва Хорнер. „Той направи страхотно състезание и постепенно трупаше преднина отпред. Имахме много добър питстоп с него, като той контролираше всичко до 33-тата обиколка, когато изведнъж загуби мощност. След това нямаше как да се защити срещу Фераритата и Хамилтън, но кара достатъчно добре, за да запази четвъртата позиция.

Това ни донесе ценни точки, но наистина си бе разочароващо да се загуби подобен шанс за победа. Марк изостана при първия завой и след проблем с предната му гума при питстопа, като загуби място от Дженсън [Бътън]. След това, въпреки че беше по-бърз от колите пред него, той не успя да изпревари.“