Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Макларън са по-слаб отбор без Хамилтън

Хорнер: Макларън са по-слаб отбор без Хамилтън

28
0
Кристиан Хорнер

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер е убеден, че след напускането на Люис Хамилтън Макларън са по-слаб отбор. Според него световният шампион за 2008 г. със сигурност отново ще се бори за титла във Формула 1, и то през 2013 г., въпреки решението да се присъедини към Мерцедес, които имат една-единствена победа за три години.

Макларън са по-слаб отбор без Люис. Те биха го признали. Люис е изключителен състезател. Заедно с Дженсън Бътън формираха много силна пилотска двойка – заяви Хорнер по време на своя реч в базата на Ред Бул в Милтън Кийнс след спечелването на титлите в F1 за трета поредна година.

В Макларън догодина Бътън ще е водещ пилот, а новото попълнение е Серхио Перес, който досега караше в Заубер. Хамилтън пък ще е съотборник на Нико Розберг в Мерцедес. Според Хорнер пристигането на Люис в Бракли ще помогне на отбора там да постигне по-сериозен напредък.

Хамилтън е ценна придобивка, независимо кой отбор го привлича. Той със сигурност ще подобри представянето на Мерцедес. Фернандо Алонсо, Люис и Дженсън са истински заплахи за догодина – допълни Хорнер.