Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Не сме казвали на Фетел да се отдръпва от сейфтикара

Хорнер: Не сме казвали на Фетел да се отдръпва от сейфтикара

26
0

Кристиян Хорнер категорично отрече всякакви спекулации, че Себастиан Фетел се е отдалечил прекалено много от колата за сигурност, тъй като от тима са му казали да го направи.

Марк Уебър бе един от малкото пилоти, които не спряха в бокса по времето, в което колата за сигурност бе на пистата, което значеше, че по-късно ще му трябва солидна преднина, за да се върне отново първи, затова някои хора смятат, че случилото се с германеца е било част от тактиката на тима.

Тим-шефът на Ред Бул обаче категорично отрече подобно нещо, а самият Фетел призна грешката си след надпреварата, въпреки че до самия й край не разбираше защо е наказан.

„Марк направи невероятно състезание. Знаехме, че стартът от мръсната страна на пистата ще е труден, а и колата за сигурност излезе в лош момент.

По някаква причина Себ се отдалечи на повече от 10 дължини от сейфтикара и за съжаление получи наказание. Това е едно от онези неща, които са добре известни на пилотите и се обсъждат редовно на брифингите им, но по някаква причина той надвиши разрешената дистанция.

Мога да потвърдя обаче, че на него не му е давана инструкция да се дърпа назад“, заяви Хорнер.