Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер отговори на Волф, че никой няма да настигне Макс: Научил съм...

Хорнер отговори на Волф, че никой няма да настигне Макс: Научил съм се да не слушам какви ги говори Тото

4801
0
Макс Верстапен, Кристиан Хорнер
Макс Верстапен и Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тото Волф заяви, че никой няма да настигне Макс Верстапен и Ред Бул тази, а вероятно и следващата година, на което Кристиан Хорнер отговори, че е твърде рано останалите екипи да отписват сезона. Отборът от Милтън Кийнс спечели три двойни победи в първите четири старта за годината.

„Много е рано да се отписва годината, има още 20 състезания. Но през годините съм се научил да не слушам много какви ги говори Тото“, заяви Хорнер след финала в Гран при на Япония

„Според мен Макс е в страхотна форма. Знаете, че смени треньора си през зимата. Колата също е чудесна – капацитетът ѝ се вижда, а Макс може да извлече още от нея. Той иска да знае не само кой е непосредствено зад него, но и пилотите по-назад, какви времена дават. Личният му капацитет е забележителен. Сега е в още по-добра форма в сравнение с миналата година“, продължи шефът на Ред Бул в F1.

„Сега Верстапен е майстор в управлението на гумите. Впечатляващо е колко дълго ги кара да работят. Видяхме го и в първия, и във втория стинт. Върху тези още толкова млади рамене седи една много мъдра глава“, каза още Хорнер.

Хелмут Марко отбеляза след уикенда на пистата Сузука, че почти нямало какво да се критикува от работата и представянето на Ред Бул.

„Всичко беше перфектно до последната обиколка. Спиранията в бокса също бяха невероятни“, заяви съветникът на екипа.

След това Марко бе попитан дали някой отбор отсега е поздравил Ред Бул за титлите за 2024 г.

„Оставете ме на мира!“, бе реакцията на почти 81-годишния австриец. „Минали са едва четири състезания, има още 20. В Мелбърн видяхме колко бързо могат да се обърнат нещата. Колите на Ферари са силни и издръжливи, не може отсега да ги отписваме.“

„Имаме добра кола, но Макс носи разликата. Това стана ясно и на Сузука, където направи невероятен най-бърз тур с износени гуми. И не го стори за забавление, а за да отправи послание: „Всички останали сте тук, за да завършвате (максимум) втори!“, добави Марко.