Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Подновихме договора на Макс рано, за да не се разсейва

Хорнер: Подновихме договора на Макс рано, за да не се разсейва

34
0

Екипът на Ред Бул е подновил рано договора на Макс Верстапен до края на 2020 г., за да не се разсейва холандецът от различни спекулации, че може да премине в друг отбор. Това обясни спортният директор на „биковете Кристиян Хорнер.

Макс удължи контракта си до края на 2020 г., като досегашният бе до края на 2019 г. Неговият съотборник Даниле Рикиардо призна, че е бил изненадан от ранното подновяване на договора на Верстапен.

„За да се отървем от разсейващите спекулации, беше по-добре да удължим договор му, обясни Хорнер. – Екипът искаше да го задържи, а и Макс искаше да остане в тима. Затова удължаването на договора беше лесно.

Знаем къде се намираме по отношение на възможностите ни. Същото важи и за Верстапен. Сега можем да се фокусираме върху това да направим възможно най-добрата кола.“

През този сезон Верстапен на няколко пъти изрази разочарованието си от надеждността на двигателя на Рено. И този уикенд той ще получи наказание от 15 места в решетката за използване на нови компоненти по задвижващата система извън разрешените 4 за сезона.

Хорнер обаче твърди, че Макс има доверие в екипа и това, което може да му предложи като кола в бъдеще.