Начало Formula 1 News Хорнер похвали Верстапен за силното начало на сезона

Хорнер похвали Верстапен за силното начало на сезона

950
0
Кристиан Хорнер и Макс Верстапен
Кристиан Хорнер и Макс Верстапен, снимка Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер похвали Макс Верстапен за силното началото на сезона му във Формула 1. В първите 3 кръга холандецът записа едно 3-о място и две 4-и позиции. Така той заема третото място в генералното класиране, зад Хамилтън и Ботас от Мерцедес.

В Австралия той изпревари Себастиан Фетел на пистата с отлична маневра, а в Китай се възползва от заповедите от бокса на Ферари и се класира пред Шарл Льоклер. Верстапен дори води битка с Фетел, но не успя да го изпревари.

„Макс показа много зрялост на старта на сезона, заяви Хорнер. – Той направи 3 много силни състезания досега. Нямаше късмет в Бахрейн, където също щеше да е на подиума. В Китай атакува Фетел. Но като цяло в Шанхай карането му беше много разумно и той завърши 4-и.“

Според Хорнер на този етап от сезона е важно в Ред Бул да не допускат голямо изоставане в точките спрямо Мерцедес и Ферари. А към момента разликата спрямо Сребърните стрели не е голяма. Верстапен дори и пред пилотите на Ферари в общото подреждане.

„В Китай Макс завърши между двамата пилоти на Ферари, а като скорост със сигурност бяхме по-близо до Мерцедес, каза още Хорнер. – Целта ни е да продължим да се доближаваме до лидерите.“

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter