Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер потвърди за интереса на Фолксваген към Ред Бул

Хорнер потвърди за интереса на Фолксваген към Ред Бул

67
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер потвърди за интереса на Фолксваген/Ауди към екипа, но заяви, че е твърде рано да се каже дали немския концерн ще влезе в спорта.

Наскоро в германските медии се появи информация, че компанията има желание да доставя задвижващи системи за „Биковете“ от 2018 г., след като е ясно, че екипът на Дитрих Матешиц няма да работи повече с Рено след края на този сезон, а от Мерцедес отказаха да снабдяват със своите двигатели пряк конкурент за титлата. Вариант остана само Ферари и то при положение, че Скудерията доставя на Ред Бул най-новата спецификация на продуктите си.

Според Еди Джордан от BBC дори сделка за закупуването на Ред Бул от Фолксваген е била близо по време на уикенда в Сингапур. Имало в вариант двете страни да започнат сътрудничество по-рано от 2018 г.

„Мисля, че е страхотно, че Фолксваген показа интерес към Ф1, заяви Хорнер. – Но за момента всичко е чиста спекулация. Дори те ад решат да влязат във Ф1, ще трябват минимум 2-3 години, за да са в състояние да направят конкурентен двигател. Мисля, че е важно за Ф1 да има конкурентноспособни производители на двигатели. Не трябва да е както сега с два доминиращи доставчика на мотори. Това не е здравословно за Ф1.“