Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: С Култард приключва цяла глава от историята на F1

Хорнер: С Култард приключва цяла глава от историята на F1

48
0

„Оттеглянето на Дейвид Култард от F1 поставя края не само на състезателната му кариера, но също така на цяла глава от историята на Формула 1, ако някой отчете промените, през които премина спорта, докато той бе част от него”, заяви шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер. Той направи изявлението си веднага, след като Култард обяви официално оттеглянето си от световния шампионат в края на сезона.
„Да работиш с Дейвид бе истинско удоволствие – коментира Хорнер. – Приносът му към отбора през изминалите 4 сезона беше значителен. Той бе ненадминат професионалист и считам, че един от ключовите елементи за продължителността на неговата кариера е предаността и отговорността му към отбора. Той показа, че е истински отборен играч – нещо, което се потвърждава от факта, че е карал само за още два други отбора в кариерата си. До момента Дейвид е спечелил 13 състезания, но те можеха да бъдат много повече, ако броим пропуснатите възможности и тези, които е подарил на други пилоти. Той спечели нашата първа точка, нашия първи подиум и бе първият от пилотите ни, който води в надпревара. Освен всичко това, той е джентълмен и аз гледам на него като на добър приятел. Екипът като цяло се отнася с огромно уважение към него.”
„Сега той ще приеме ново предизвикателство – продължи Хорнер – Ред Бул ще продължи да се възползва от услугите му и в някои случаи Дейвид ще кара нашия болид по време на тестове. Така че ще можем да използваме неговия огромен опит и познания. Той ще бъде консултант на екипа и на техническия отдел, тъй като ние искаме да извлечем максимума от големия му опит в F1. Не мисля, че изобщо ще се затрудни да си уплътни времето.”