Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 От Мерцедес предположиха, че новостите за RB20 не работят. Хорнер: С нашия...

От Мерцедес предположиха, че новостите за RB20 не работят. Хорнер: С нашия „даунгрейд“ бихме техния ъпгрейд

4882
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Кристиан Хорнер се подразни сериозно в Канада на коментар от страна на Джеймс Алисън. Техническият директор на Мерцедес каза, че отстрани изглежда като че ли последните новости на Ред Бул за RB20 всъщност са влошили представянето на болида.

„Моето предположение е, че в момента, в който минем на друг тип писти, те пак ще са силни. Но определено изглежда като че ли техният ъпгрейд се оказа даунгрейд (англ. downgrade – понижение, влошаване). Стискаме палци наистина да са се объркали“, заяви Алисън.

Казаното от техническия директор явно засегна Кристиан Хорнер, който не пропусна да го отбележи в края на уикенда.

„Що се отнася до нашия „даунгрейд“, то дори с него бихме техния ъпгрейд. Беше удовлетворяваща победа. Последните няколко старта бяха доста трудни за нас, но все пак спечелихме две от три състезания“, допълни Хорнер

„Взехме полпозишъна на Имола. В Канада дадохме равно време с пола, при това с кола, с която и двамата ни пилоти имат грижи. Имаме работа. Има върху какво да се съсредоточим и какво да подобрим. Наясно сме, че има писти в календара по-късно през годината като Сингапур, където проблеми с управлението могат да са фактор. Но определено очакваме Ферари, Макларън – и Мерцедес, които бяха в борбата през последния състезателен уикенд – да са конкурентоспособни на всяка писта“, каза още Хорнер.

„Мисля, че въпреки шестте ни победи в девет надпревари, ще трябва да сме във върхова форма, за да запазим разликата“, допълни ръководителят на Ред Бул в F1.

Около екипа на Ред Бул в Гран при и самия Хорнер през последните седмици бе доста спокойно. Във Великобритания обаче отбелязаха, че в скорошно свое видео за Диор тя се представи с моминското си име, а не с фамилията на съпруга си

„Здравейте! Аз съм Гери, Гери Халиуел“, казва певицата, прочула се като част от световноизвестната група „Спайсгърлс“.

Репликата направи впечатление, защото Гери от години се представя като Гери Хорнер. Възможно е просто да е използвала името, с което е известна от годините си в „Спайсгърлс“. Ситуацията обаче породи съмнения за отношенията с мъжа ѝ. Скандалът около Хорнер, свързан с отношенията с личната му асистентка, се отрази изключително зле на певицата. Тя остана до съпруга си през цялото време и публично го подкрепяше до последно. Неофициално обаче се твърди, че му е поставила условия – включително да има достъп до съобщенията на телефона му, за да вложи усилия в спасяването на брака им. Официалният Инстаграм акаунт на певицата все още е @gerihalliwellhorner.