Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Трябваше да опитаме нещо различно с гумите

Хорнер: Трябваше да опитаме нещо различно с гумите

17
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиян Хорнер обясни, че неговият тим е трябвало да опита нещо различно в стратегията с гумите, за да има шанс да съперничи на Мерцедес в състезанието утре. Рикиардо и Верстапен направиха най-бързите си обиколки във втората част на квалификация с гумите суперсофт и те ще започнат състезанието с тях.

Докато Розберг и Хамилтън сториха това с ултрасофт и ще трябва да потеглят с тях утре. Това ще позволи на Даниел и Макс да останат по-дълго на пистата преди първите смени, а освен това и двамата ще имат изцяло свободен избор на тактика, тъй като разполагат с нови комплекти от всеки един тип гуми – софт, суперсофт и ултрасофт.

„Мисля, че единственият начин да бием Мерцедес, е да опитаме нещо различно, каза Хорнер. – Нека да видим какво ще се случи. Никога не знаеш с колите за сигурност. Мисля, че трябва да бъдем гъвкави. Тук с колите за сигурност трябва да планираме всички възможности. И двамата ни пилоти се чувстват комфортно с двата типа гуми (суперсофт и ултрасофт). Имаме много нови комплекти гуми.”

Хорнер също така похвали Рикиардо за отличното му представяне и 2-ото място на старта. Той призна, че 3-ото място е било реалистично като очаквания: „Даниел обаче  направи фантастична втора обиколка, особено сектори 2 и 3. Сложно е да събереш всичко заедно и да вземеш максималното от гумите ултрасофт. Но не можеше да се доближи до времето на Нико, чиято първа обиколка беше забележителна.”

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.