Начало Избрани Хорнер: В момента трябва да се борим за победите и да сме...

Хорнер: В момента трябва да се борим за победите и да сме на най-високо ниво, включително пилотите

1497
0
Кристиан Хорнер
Кристиан Хорнер; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Тимът на Ред Бул в момента трябва да се бори за победите във Формула 1, а това означава, че е необходимо целият отбор да е на възможно най-високо ниво, включително пилотите, заяви Кристиан Хорнер. Шефът на екипа от Милтън Кийнс определи сезон 2023, през който отборът доминира тотално в първенството, като „еднорог“. Освен това посочи, че Серхио Перес трябва да се върне в битката, защото изоставането му отнема опции от тима.

„Бих предпочел да печелим състезания с 40 секунди аванс, тъй като стресът е значително по-малко. Но пък победа като тази (в Испания) е по-удовлетворяваща, защото всички трябва да са на ниво и да се справят. Макс [Верстапен] бе изключителен. Отборът бе страхотен, стратегията се получи. Цялата работа, симулациите, всичко стана. Ако не взимате предвид 2023 г., то ние правим прекрасен сезон“, коментира Хорнер.

„Сезон 2023 бе еднорог и това е нормално. Ние се състезаваме във Формула 1, тук има велики отбори, невероятни пилоти и конкуренция винаги съществува. Имаме и стабилни правила. Това означава сближаване на представянето“, продължи Хорнер

„Помня, че като влязох в F1 на една среща на комисията за Гран при Рон Денис ми каза: „Ако искаш близки надпревари, остави нещата и не ги пипай. Тогава всички ще се доближат един до друг“. Точно това виждаме в момента. През 2026 г. всичко ще бъде рестартирано наново. В момента трябва да се борим за победите. Трябва да сме на възможно най-високо ниво, включително пилотите. Това е Формула 1 – така трябва да е.“

„Чеко трябва да е в битката – и той го знае, и тимът е наясно. Ако се намира в дъното на топ 8 се губят стратегически възможности. В първите четири-пет състезания този сезон той бе фантастичен. Сега просто трябва да се върне в тази форма. Изживя няколко трудни старта. Нещата не се получаваха за него, а според мен при него увереността е от сериозно значение. През последния състезателен уикенд се върна в точките, направи прилична надпревара. Надявам се това да му помогне да си върне самочувствието за следващите кръгове“, каза още Хорнер.

Самият Перес сподели, че е наясно, че е наложително да атакува и че ще се постарае да го стори. Той бе критикуван многократно, откакто отново потъна в колоната и след като подписа нов договор с Ред Бул. Хорнер смяташе, че ако бъдещето му е осигурено, мексиканският пилот ще си върне формата, защото няма да се разсейва. До момента това не се случва.