Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Вероятно Бътън ще е най-големият ни съперник

Хорнер: Вероятно Бътън ще е най-големият ни съперник

42
0
Дженсън Бътън

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер смята Дженсън Бътън за най-голямата заплаха за тима си през сезон 2012 г. във Формула 1.

Първата надпревара за годината е на 18 март в Австралия, а сред сериозните съперници на екипа си англичанинът спомена още съотборника на световния шампион за 2009 г. в Макларън Люис Хамилтън, Фернандо Алонсо (Ферари) и Кими Райконен (Лотус).

Той обаче е убеден, че „биковете“ все още имат аванс и освен това ще е нужно доста усилие да бъде победен Себастиан Фетел.

Себастиан ще продължи да се развива и да става по-силен. Все още не сме видели най-доброто от него – коментира Хорнер пред ВВС Радио 5 Лив. – Той имаше невероятна година през 2011 г. и доминира в голяма степен в първенството. Но има сериозни опоненти – шестима световни шампиони ще са на грида.

Борбата ще е особено оспорвана, убеден е Хорнер, вадейки си изводи от предсезонната подготовка както на Ред Бул, така и на другите отбори в питлейна.

Люис ще натисне по-здраво тази година. Дженсън направи страхотен сезон през 2011-а. Не можеш са пренебрегнеш Фернандо, защото е пилот от световна класа и ще е интересно как Кими Райконен ще се справи след завръщането си – допълни той.

Запитан кой е най-силният съперник на Фетел, Кристиан отговори:

Вероятно Дженсън.

Ред Бул пък извадиха съвсем различна версия на RB8 за последните два дни изпитания на Каталуния. Отборът имаше сериозни грижи с нея в неделя, когато се счупи скоростна кутия и Фетел направи само 23 тура.

Подобренията работеха добре и със сигурност ще са на колата в Австралия след десет дни – заяви Хорнер. – Мисля, че ни предстои страхотен сезон. Всичко върви невероятно бързо. Редът от края на миналата година въобще не е гаранция, че скоростта на отделните екипи ще е същата като тогава.

Повече подробности за подготовката на Ред Бул и Макларън и последния вариант на RB8 можете да намерите в новия брой на списание ClubS1 (147).