Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер защити представянето на Фетел през този сезон

Хорнер защити представянето на Фетел през този сезон

1461
0
Кристиан Хорнер
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Шефът на Ред Бул Рейсинг Кристиан Хорнер защити бившия си пилот и четирикратен световен шампион Себастиан Фетел. Немският пилот започна сезон 2020 изключително трудно, като в момента е едва на 11-то място в генералното класиране.

Фетел спечели 4 поредни титли с екипа Ред Бул в периода 2010-2013, преди да се присъедини към Ферари през 2015. Oттогава той записа 14 победи за тима от Маранело и стана вицешампион през 2017 и 2018. Сезон 2020 е последен за него като пилот на Ферари и засега не е обявено къде ще кара през следващата година.

„Постиженията, които Себастиан постигна с нашия тим бяха невероятни. В момента той е четвъртият най-успешен пилот в историята на F1. Мисля, че все още е много бърз пилот. В момента обкръжението около него не е от най-приятните и това си личи в представянето му“, сподели Хорнер.

„Очевидно изпитва трудности не само с колата, но и със самото ръководство. Но рекордите, които има са доста и не могат да бъдат лесно забравени“, добави Кристиан.

Самият Себастиан Фетел заяви, че не се е предал и иска да завърши кариерата си като пилот на Ферари с добър резултат.

„Сезон 2020 все още не е приключил. Опитваме се да постигнем напредък и да извлечем най-доброто от всяка ситуация. Вярвам на хората, които са около мен и на всички други в Маранело“, каза Фетел.

„Независимо от случващото се в този момент, аз се наслаждавам на времето, което ми остава във Ферари и със сигурност винаги ще помня тези мигове“, завърши Себастиан Фетел.