Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ферари потвърди официално, че се разделя с Фетел; Себастиан: Осъзнахме, че вече...

Ферари потвърди официално, че се разделя с Фетел; Себастиан: Осъзнахме, че вече нямаме желание да останем заедно

6274
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

От екипа на Ферари потвърдиха официално, че ще се разделят със Себастиан Фетел в края на 2020 г.

„Скудерия Ферари и Себастиан Фетел решиха да не продължават настоящия договор относно услугите на Себастиан като пилот след края на сезон 2020”, се казва в изявлението.

Шефът на Скудерията Матия Биното подчерта, че решението е взето съвместно.

„И двете страни смятат, че това е най-доброто решение. Не бе лесно да стигнем до него като се имат предвид качествата на Себастиан като пилот и човек. Няма специфична причина, която ни доведе дотук освен това, че според нас е време да се разделим, за да постигнем целите си.”

„Себастиан вече е част от историята на Скудерията със своите 14 победи за тима. Те го правят третия най-успешен пилот на Ферари, като освен това е спечелил и най-много точки с нас. През петте ни години заедно завърши три пъти в топ 3 на шампионата, допринасяйки съществено за класирането на екипа сред първите три отбора при конструкторите.”

„От името на всички във Ферари искам да благодаря на Себастиан за страхотния професионализъм и чисто човешките качества, които демонстрира през тези пет години. Имахме много прекрасни моменти заедно. Досега не успяхме да вземем титла, която би била пета за него, но вярваме, че все още можем да извлечем много от този необикновен сезон 2020.”

Коментарът на Фетел бе, че с отбора са осъзнали липсата на желание да останат заедно и след тази година

„Важно е всички страни да работят в перфектна хармония, за да постигнат възможно най-добрите резултати спорта. С отбора осъзнахме, че вече нямаме желание да останем заедно. Финансовите въпроси не са изиграли каквато и да е роля във взимането на това решение. Не мисля, че определен избор се прави по този начин и никога няма да бъде така.”

„Случващото се през последните месеци накара много от нас да осъзнаят какви са истинските приоритети в живота. Човек трябва да използва нов подход към променила се ситуация. Аз лично ще си дам достатъчно време, за да разбера какво наистина има значение за бъдещето ми.”

„Скудерия Ферари има специално място във Формула 1 и се надявам да спечели всички успехи, които заслужава. Накрая бих искал да благодаря на цялото семейство на Ферари и преди всичко на тифозите по цял свят за оказаната ми през годините подкрепа. Сега целта ми е да завърша работата си с отбора с надежда за още красиви моменти заедно към тези, които имахме досега.”