Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хорнер: Завъртането на Квят ни коства шанс за подиум

Хорнер: Завъртането на Квят ни коства шанс за подиум

71
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер смята, че Дани Квят е загубил шанса си да се класира на подиума в Гран при на Великобритания заради завъртането в обиколката преди да сложи гуми интермедия.

Руснакът изкара голяма част от състезанието в битка със Себастиан Фетел от Ферари, който в крайна сметка завърши 3-и. Заради сложните условия на пистата в края на състезанието обаче Квят се завъртя и загуби доста време, което го остави едва 6-и на финала.

„За първи път тази година от Монако насам се състезавахме с Ферари, заяви Хорнер. – Дани направи много добра маневра срещу Себ в завоя Лъфийлд. Бяхме фокусирани към стратегия с един стоп, като не бяхме сигурни дали във Ферари ще направят един или два питстопа. Просто правехме възможно най-бързото състезание за нас.“

„Квят имаше много добро темпо, но след това дъждът започна. Пилотите с опит уцелиха точния момент за спиране – Люис и Себастиан. Дани се завъртя и загуби 10-12 сек плюс още малко време заради засилилия се дъжд. Без това щяхме да натискаме Себастиян за място на подиума.”