Начало Автомобили Hовият Nissan Pulsar – технология, стил и пространство в С-сегмента

Hовият Nissan Pulsar – технология, стил и пространство в С-сегмента

224
0

Страстта на Nissan към иновациите и технологиите доведе до трансформиране на пейзажа на семейните автомобили в последните седем години. Сега Nissan използва същия дизайнерски подход и оригинално мислене, произвел Qashqai, X-Trail и Note, за да разшири своето продуктово портфолио с вълнуващия, напълно нов хечбек – Pulsar.

Колата комбинира смел дизайн, технически иновации и интериорно пространство, като внася нови размери в С-сегмента и предлагайки всички познати за Nissan качества в стилен нов пакет. Въвеждането на Pulsar подчертава амбицията на Nissan да предлага интелигентен дизайн и технически иновации на широката аудитория.

Типично за Nissan, новият Pulsar е оборудван с пакет от достъпни и полезни технологии, проектирани да накарат водачите да се чувстват по-уверени и по-комфортно. Репутацията на Nissan за въвеждането на нови за секторите технологии е потвърдена с голям брой характеристики, които обикновено са запазени за премиум модели. Новаторската Safety Shield на Nissan – пакет от системи и технологии, комбинирани, за да предложат напълно изчерпателна „мрежа за безопасност“ за водачите – също е напълно интегрирана в дизайна на Pulsar.

Тази усъвършенствана мрежа от полезни, но високоразвити технологии помага на водачите да се радват на потенциала на новия Pulsar с пълна увереност. Сред системите, предлагани в новия Pulsar, са Forward Emergency Braking, Moving Object Detection, Lane Departure Warning и Blind Spot Warning. Продължаващото желание на Nissan да предложи технологии, появяващи се за пръв път в сектора означава, че Pulsar е единственият автомобил в сегмента си, който стандартно предлага Moving Object Detection, Lane Departure Warning и Blind Spot Warning в поне един модел в гамата. Pulsar е снабден с второто поколение на системата NissanConnect, която идва с гама от иновативни функции, включително интеграция за смартфон, Google® Send-to-Car и достъп до голямо разнообразие от полезни и информационни приложения.

Друга високоразвита технология, внедрена в дизайна на Pulsar, са LED фаровете. Въведени за пръв път в гамата на Nissan с Qashqai и X-Trail, отличителните LED фарове на Pulsar създават ярка бяла светлина, давайки допълнително предимство от използване на 50% по-малко енергия от конвенционалните крушки.

 

В съответствие с подхода на Nissan към иновация и намаляване разходите за собствениците, турбо двигателната гама на Pulsar предлага перфектната комбинация на динамика и ефикасност. Базовият 1,2-литров DIG-T бензинов двигател е с мощност 115 к.с., докато 1,5-литровият dCi генерира 110 к.с. е 260 Нм въртящ момент. В началото на 2015 към гамата ще се присъедини и мощният 190 к.с. 1,6-литров турбобензинов двигател.

 

Nissan продължава успешната философия за намаляване на работния обем. Двигателите на новия Pulsar са високодинамични, но много екологични, като емисиите СО2 са под 95 г/км*. Pulsar се предлага също така с модерната XTronic автоматична трансмисия на Nissan. Инженерно проектирана да предлага на водачите най-доброто от двата свята, тя се характеризира с ултра-плавно разпределяна на мощността при ниски обороти, и положителна, директна смяна при по-голямо натоварване.

Автомобилът поставя нови стандарти за простор в купето. Благодарение на най-дългата база в класа – 2700 мм и интелигентна конфигурация, Pulsar предлага значително повече пространство за краката на пътуващите отзад и в областта на раменете, отколкото конкурентите си. В действителност, с 692 мм пространство в областта на коленете отзад, Pulsar е по-просторен от много от моделите в сегмент D. Въпреки това той запазва компактни размери (дължина 4385 мм), улеснявайки паркирането в тесните градски условия.

Pulsar се разпознава незабавно, благодарение на превърналата се в запазена марка V-образна форма на радиаторната решетка и смели, мускулести извивки. Pulsar е проектиран и инженерно подготвен за Европа, като ще бъде произвеждан в завода на Nissan в Барселона. Изграден от същата дизайнерска ДНК, която дава на Qashqai и X-Trail толкова мощно пътно присъствие, Pulsar комбинира силни линии с безупречна детайлност за създаването на елегантна, атлетична форма. Подобно на кросоувър роднините си, Pulsar се характеризира от смелите размери на колелата, скосена талия и плаващ профил.

Увереният, премиум подход продължава в интериора, където висококачествените материали и изчистен дизайн се интегрират перфектно с необичайно високите нива на оборудване на Pulsar.