Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 HP с двугодишен договор с Рено

HP с двугодишен договор с Рено

33
0

HP съобщиха, че са сключилили двугодишен договор за партньорство с екипа на ING Рено. Новината беше съобщена при представянето на новата кола на Рено – R29, в подразделението на компанията в Париж.

С цел ефективно извършване на необходимите изчисления и симулации при разработката на едноместните автомобили на Рено, HP оборудва центъра за изпитания във Великобритания със сървъри HP ProLiant BL456c за интегриране на работния процес и поддръжката.

HP предостави на отделите за дизайн и анализ работни станции HP xw6600 с най-новите технологии и триизмерни решения. Мобилните работни станции HP 8530w позволяват възстановяване и анализ на данни от работата на колите на пистата.

„Това партньорство е свидетелство за първенството на технологиите и иновациите на HP в една изключително динамична среда,” каза Ерик Кадор, старши вицепрезидент на HP PSG за Европа, Близкия изток и Африка. „Качеството и надеждността на нашите продукти и решения, предоставени на екипа на ING Рено, ще им помогне да подобрят резултатите на пистата.”

„Щастливи сме да включим HP като технологичен партньор,” сподели Флавио Бриаторе, управляващ директор на екипа на ING Renault F1. „Значението на информационните технологии в света на Формула 1 е добре известно и затова ние се уповаваме на най-уважаваните и престижни инженери в света, отговарящи на нуждите ни.”

Гийом Жакмен, IT директор за екипа на ING Рено, добави: „Производителността и надеждността на нашите IT системи са от съществено значение по време на рали за фина настройка на дизайна, конструкцията и характеристиките на колата. Подписването на това споразумение за сътрудничество с HP е важна стъпка към запазването на високо равнище на конкурентност.”