Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 HRT с ново задно крило в Канада

HRT с ново задно крило в Канада

42
0
Педро де ла Роса

Тимът на Испания Рейсинг ще използва ново задно крило в Монреал през уикенда и се надява с него да се доближи до тимовете в средата на колоната в F1.

Миналата седмица Нараин Картикеян завърши 15-и в Гран при на Монако. Това бе най-доброто класиране за тима тази година. Испанците са обнадеждени, че с новото крило ще могат да се придвижат и още по-напред в Канада. Миналата година Витантонио Лиуци завърши 13-и на Нотр Дам, което бе най-добрият резултат за HRT изобщо и в тима вярват, че отново могат да достигнат подобно място, и то в по-малко хаотично състезание.

Нашата най-голяма слабост е преминаването през бързите завои, но в Канада такива почти няма – анализира шефът на тима Луис Перес-Сала. – Липсата на KERS е голяма загуба за нас, но се надяваме, че с новото крило ще бъдем по-конкурентноспособни.

Крилото е специално проектирано за пистата Жил Вилньов и ще трябва да развие успеха от Монако, където тимът бе видимо доволен от напредъка си след преместването си в нова база до Мадрид.

В специално интервю за новия брой на списание ClubS1 Перес-Сала разказва за последните промени и перспективите пред най-скромния екип в Гран при.