Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хубаво време предвиждат метеоролозите през уикенда за Гран при на Япония

Хубаво време предвиждат метеоролозите през уикенда за Гран при на Япония

58
0
Гран при на Япония,Сузука

Метеоролозите предвиждат хубаво време за уикенда, през който ще се проведе Гран при на Япония. Ситуацията в страната се успокои след преминаването на тайфуна Джелават.

Тропическата буря причини доста щети и имаше ранени хора, но в началото на седмицата утихна. Ветровете достигнаха на места скорост от 126 км/ч. В неделя властите в Нагоя (най-близкия до Сузука град – пистата е на 80 км от него в югозападна посока) предупредиха повече от 50 000 жители, че може да се наложи да ги евакуират заради опасения от наводнения от преляла река. 145 души са леко пострадали според последните данни. Агенция Киодо съобщи за един фатален случай – човек бил залят от морска вълна, докато ловял риба в Окинава. Десетки хиляди останаха без ток за различни периоди от време при връхлитането на тайфуна.

След поредното изпитание на природата времето се оправи и за идващите три дни на Гран при на Япония прогнозата е за слънце. Единствено в неделя има шанс да завали, но дори да се случи, дъждът ще е лек. Максималните температури ще са между 23 и 26 градуса.

Тайфуните са често явления в Страната на изгряващото слънце. През 2004 г. например квалификацията за Гран при на страната бе отложена за деня на състезанието, тъй като бе абсолютно невъзможно да се кара в пороя, изливащ се над Сузука.