Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг без контузии след инцидента с Грожан

Хюлкенберг без контузии след инцидента с Грожан

59
0

Нико Хюлкенберг е чувства добре и няма контузии след инцидента с Ромен Грожан в първата обиколка от Гран при на Абу Даби.

Двамата се бореха за 7-ата позиция, но в шикана след първата обратна права се сблъскаха, след което Реното на германеца се преобърна и излетя в предпазната стена, като се приземи на обратно.

„Всичко е наред. Има нормалното разочарование, когато отпаднеш след първата обиколка от състезанието, обясни Хюлкенберг след финала. – Очевидно не се стремях към това. Усещането е лошо, като за първи път се озовах в ситуация да съм на обратно в колата. Мисля, че трябва да определим случилото се като състезателен инцидент.

И двамата с Ромен блокирахме гумите, като той излезе широко настрани. Мислех, че е излязъл от трасето и насочих колата към ейпекса на завоя, но той още беше там и останалото го видяхте. Обърнах се, което изглеждаше атрактивно, но нямаше нищо сериозно. Не знам дали halo-то ми попречи да изляза, тъй като пространството така или иначе беше малко.“

Грожан коментира случилото се по следния начин: „Беше състезателен инцидент. Той не очакваше да съм нa това място, а аз не очаквах той да завие толкова остро. Много съм щастлив, че Нико е добре. Това показва нивото на сигурността в F1.“