Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг е доволен от завръщането си в зоната на точките

Хюлкенберг е доволен от завръщането си в зоната на точките

53
0
Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг изрази задоволството си от завръщането си в точките след 8-ото място в Гран при на Канада. Пилотът на Рено отпадна в предишния кръг в Монако след повреда в скоростната кутия. На Жил Вилньов германецът имаше отлична стратегия, като стартира с гумите ултрасофт и ги смени със суперсофт в периода на виртуална кола за сигурност.

„Състезанието беше много позитивно за нас като цяло, заяви Нико, който до момента е спечелил всички 18 точки за Рено. – Всичко вървеше много гладко, въпреки че на моменти вятърът беше много силен. Буташе колата от ляво надясно на правите.

Очевидно бяхме подпомогнати от няколко отпадания, но така или иначе завършихме 8-и. Спечелените 4 точки не са зле на трасе, на което имахме притеснения колко добре ще се представим.“

Другият пилот на френския тим Джолион Палмър остана 11-и и отново не взе точки. Това класиране му се случва за второ поредно състезание. „Много съм разочарован, каза британецът. – Загубих много позиции в хаоса на старта.

След това бях блокиран зад Грожан за около 60 обиколки и не можех да се доближа достатъчно, за да го атакувам. Ако бях стартирал с няколко места по-напред, можех да съм в зоната на точките.“