Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг изненадан от доброто си темпо, Перес разочарован

Хюлкенберг изненадан от доброто си темпо, Перес разочарован

25
0

Нико Хюлкенберг останал изненадан колко добро темпо е имал в състезанието за Гран при на Мексико, което му позволи в първата част от надпреварата да държи 4-ата позиция. Пилотът на Форс Индия стартира 5-и, но потегли много добре и в първия завой се озова 4-и. До първите спирания в бокса той държеше това място, но след това бе изпреварен от Даниел Рикиардо и Себастиан Фетел. В края той се бори да запази 6-ото място от Райконен, но се завъртя и трябваше да се задоволи със 7-ото.

„Бях изненадан, че можахме да го държим зад нас толкова дълго време, коментира Нико след финала, визирайки битката в Райконен в края. – Опитах се да се защитавам максимално здраво от вътрешната страна, но спирането от мръсната страна на пистата с гуми на 60 обиколки е доста сложно. Той зави към мен и нямаше как да спра колата. Бях принуден да се завъртя, за да избегна удар.”

Другият пилот на Форс Индия Серхио Перес завърши 10-и, като през по-голямата част от състезанието бе блокиран зад Фелипе Маса от Уилямс. Местният любимец стартира 12-и, като още в първата обиколка се озова в зоната на точките. След това беше по-бърз от бразилеца, но така и не успя да го изпревари, като имаше и няколко неуспешни опита.

„Исках много повече. Много разочароващо състезание, каза Перес след финала. – Усещах, че през цялото състезание не можех да направя нищо, тъй като бях задържан. Не можех да изпреваря, въпреки всичките ми опити. Те (пилотите на Уилямс) бяха толкова бързи на правите. Знаехме преди състезанието, че не искаме да се борим точно с Уилямс, но за жалост се стигна точно до това и то с двамата им пилоти.

Със 7-ото и 10-ото място Форс Индия спечели общо 7 точки, с една повече от прекия конкурент за четвъртата позиция при конструкторите Уилямс. Така преди последните 2 кръга от сезона екипът на Виждай Маля води с 9 точки пред този от Гроув.