Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг смята, че в Рено са имали 4-ата по сила кола в...

Хюлкенберг смята, че в Рено са имали 4-ата по сила кола в Белгия

71
0

Нико Хюлкенберг заяви, че е обнадежден от формата на Рено в Гран при на Белгия, като според него на Спа френският тим е бил 4-ият по сила в решетката след Мерцедес, Ферари и Ред Бул.

Хюлкенберг завърши 6-и в надпреварата, като пред него бяха само пилоти на гореспоменатите отбори. В шампионата при отборите обаче Рено в момента е едва на 8-а позиция с 34 точки. Трите отбора пред него обаче са съвсем близо, като 5-ият Уилямс е с 45 т.

„Щастлив съм и съм приятно изненадан, каза Хюлкенберг след състезанието. – Направих лош старт, но успях да наваксам в първия завой с маневра от вътрешната страна. След това се движех много добре след Перес през Червената вода.

Колата се усещаше по-добре спрямо квалификацията. Бяхме 4-ия по сила тим отново. Това ни позволи да завършим в топ 6. Имах някои страхотни битки с Фернандо и с Естебан. В един момент, когато и двамата ме атакуваха, мислех, че това няма да завърши добре, но за щастие всичко бе наред.“

Другият пилот на Рено Джолион Палмър заяви, че ако е стартирал 7-и, е щял да спечели точки. Британецът обаче получи повреда в скоростната кутия в 3-ата част на квалификацията и след смяна и наказание трябваше да потегли едва 14-и. В хода на състезанието той напредна само с едно място и завърши 13-и.