Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Hyudai Tucson с премиера у нас

Hyudai Tucson с премиера у нас

74
0

С пищна програма на ансамбъла на Нешка Робева официалният представител на Hyundai у нас – Индустриал комерс представи най-новия модел в гамата на марката – всъдехода Tucson. На церемонията присъстваха представители на столичния елит и журналисти.
С Tucson водещата корейска фирма навлиза за пръв път в сектора на компактните SUV автомобили и това е вторият модел на марката след Santa Fe, кръстен на град в САЩ. Новият Tucson е стилен автомобил със спортен дух, еднакво удобен за ежедневна употреба както в града, така и за off-road изживявания. Всъдеходът е оборудван с 10 въздушни възглавници, включително и странични тип “завеса” за возещите се и отпред и отзад.
Моделът се предлага с три двигателя, два бензинови и един турбодизел. 2,0-литровият бензинов агрегат е с променливи фази на газоразпределение и има мощност от 142 к.с. Топ-версията е оборудвана с бензин 2,7 литра, V6 и 175 к.с. За любителите на по-икономичното каране на разположение е 2,0-литров дизелов Common Rail с мощност 112 к.с. Моделът се предлага с 5-степенна механична или четиристепенна автоматична скоростна кутия, а за версията 2,7 V6 е предвиден 4-степенен автомат Shifttronic.
В нормални условия 99% от въртящия момент се предава на предните колела, но при нужда от повишена проходимост системата пренасочва сама до 50% към задните колела. Чрез бутон може да се блокира диференциала и разпределението 50:50 става постоянно. Huindai Tucson разполага и с различни електронни помощници като ABS с TCS, както и система за електронна стабилизация ESP от второ поколение.