Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Би било страхотно да съм съотборник на Алонсо

Хюлкенберг: Би било страхотно да съм съотборник на Алонсо

45
0
Нико Хюлкенберг

Името на Нико Хюлкенберг доста настойчиво се свързва през последните седмици с Ферари. Немският пилот е спряган за заместник на Фелипе Маса, но както може да се очаква, официални изявления от която и да е от страните няма.

Хюлкенберг вече сподели, че се чувства поласкан от свързването си с легендарен тим като Ферари и на Монца повтори това си твърдение:

– Това е позитивно присъствие в пресата и е за добро, тъй като означава, че си свършил нещо като хората. Всички сме съгласни, че Фернандо Алонсо е един от най-добрите пилоти в момента и вероятно в цялата история на спорта. Би било страхотно, ако получа шанс да се състезавам с него (като съотборник), защото тогава състезателят разбира колко го бива всъщност. От Алонсо бих могъл да се уча, както беше с Рубенс (Барикело) – изживяното с него бе добър опит.

Състезателят на Форс Индия постигна най-добрия резултат в кариерата си в F1 до момента, финиширайки четвърти в Белгия. Освен това има полпозишън от Бразилия с Уилямс през 2010 г., а и винаги е бил смятан за един от най-талантливите млади пилоти в Гран при.

Освен с Ферари Нико е спряган и за възможен заместник на Михаел Шумахер, ако седемкратният световен шампион реши да сложи край на активната си спортна дейност.

Междувременно Маса заяви, че не се е отказал и продължава да се бори за мястото си в Скудерията. Той сам определи шансовете си за оставане на 50-50, след като отборът не използва през юли опцията си за автоматично продължаване на контракта. След 12 старта той има едва 35 точки, докато съотборникът му Фернандо Алонсо е със 164 и води в генералното класиране.

Марк Уебър пък разкри след подновяването на договора си с Ред Бул за 2013 г., че е водил разговори с Ферари, така че мястото на Маса съвсем не е сигурно.

– Надявам се решението да не отнеме прекалено много време, но нека сега се концентрираме върху състезанията. Още не съм подписал нищо за догодина, но мисля, че съществува възможност за нов контракт – заяви бразилецът.