Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Може би тактиката на Макларън бе по-добра

Хюлкенберг: Може би тактиката на Макларън бе по-добра

34
0
2013,Заубер,Индия,Нико Хюлкенберг

Добрата форма на Заубер и Нико Хюлкенберг се потвърди и днес в Индия, след като германецът успя да стигне до последната част на квалификацията, където зае седмо място. Нико успя да изпревари Фернандо Алонсо и болидите на Макларън, но бе най-бавен от пилотите, използвали меките гуми в този сегмент.

„Мисля, че мястото на което се намираме е доста близо до нашия максимум“, заяви Хюлкенберг за RTL. „Квалификацията не бе идеална, още в първата част трябваше да направя две обиколки с меките гуми, защото първата не бе достатъчно добра. Това се отрази и на втората част на квалификацията, където в началото трябваше отново да карам с по-твърдите гуми. Все пак успяхме да стигнем до последната част, което е наистина добре.“

В последната част от екипа на Заубер решиха да направят само един опит и то с меките гуми. Според Хюлкенберг обаче вероятно тактиката избрана от Макларън ще се окаже по-добра.

„За момента всичко говори за това, че в началото ще е по-добре да се стартира с медиум сместа. Мисля, че те ще държат значително по-дълго и по-добре. Меките се износват наистина бързо. Въпреки това изглежда имаме добри шансове за добро класиране.

Седмата стартова позиция е ОК. Можехме да се надяваме и на повече, но сега всичко вече е решено и ще трябва да се справяме с реалността. Пилотите на Макларън заложиха на по-твърдите гуми и смятам, че ще е трудно да се борим с тях. Вероятно щяха да са пред нас, ако бяха карали с нови меки гуми. Те ще са и главните ни конкуренти в утрешното състезание. Надявам се да успеем да се справим с тях.“