Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Направих едно от най-добрите състезания в кариерата си

Хюлкенберг: Направих едно от най-добрите състезания в кариерата си

27
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг завърши четвърти в Гран при на Корея след страхотно каране и демонстрация не само на скорост, но и на умение да се защитава, и да пази колата и гумите си в нужните моменти. След финала немският пилот на Заубер (за които това е най-добър резултат за сезон 2013 г. досега) заяви, че е направил едно от най-добрите състезания в кариерата си.

12-те точки пък помогнаха на екипа му да отиде с едно място напред в класирането при конструкторите. Заубер вече са седми – с равен брой точки с Торо Росо, но по-добри резултати в надпреварите.

Днес направих едно от най-добрите състезания в кариерата си досега. И друг път съм виждал автомобили в огледалата си, но този следобед бяха страшно много и това бе леко дразнещо. Люис [Хамилтън] определено ме притискаше към края, особено в последния сектор. Знаех, че трябва да излизам както трябва от първи завой. Колата вървеше страхотно днес и това ме спаси от Фернандо [Алонсо] и по-късно от Люис. Бяхме много бързи и на правите. Огромно благодаря на целия отбор за това, че ми даде отличен болид – коментира Хюлкенберг.

Съотборникът му Естебан Гутиерес финишира точно извън точките – 11-ти. Той загуби няколко позиции след старта, блокирайки задните си колела. Направи хубави битки с Фелипе Маса и Серхио Перес и като цяло бе доволен от представянето, въпреки че не записа актив.

Чувствам облекчение от факта, че поддържахме нивото си на представяне през целия уикенд – заяви от своя страна шефът на екипа Мониша Калтенборн. – Имахме високи очаквания преди надпреварата и е чудесно, че ги изпълнихме. Нико направи великолепно каране – определено не бе лесно да удържи всички тези коли зад себе си. Естебан имаше малко повече грижи, но стъпката напред е голяма за целия тим.

Шефът операции на пистата Том Маккълоу допълни, че надпреварата се превърна в упражнение как да се спаси предна дясна гума:

Трябваше да си наясно къде си бърз и къде да пазиш колата, а Нико се справи с това. Той устоя на огромен натиск от множество изключително добри състезатели зад него. Има много положителни неща за нас от тази надпревара, като целта ни ще е да продължим в същия дух на Сузука другата седмица.