Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг не съжалява, че е избрал да подпише с Ауди

Хюлкенберг не съжалява, че е избрал да подпише с Ауди

1363
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка Хаас

Нико Хюлкенберг отново коментира последните сътресения в Ауди. Германецът не съжалява, че е подписал договор с марката толкова рано. Хюлкенберг също така призна, че не се е надявал да намери място в някой от топ отборите на стартовата решетка.

Хюлкенберг обяви присъединяването си към Ауди в края на април. Германският ветеран напуска Хаас в края на сезона, за да се присъедини към Заубер. След това отборът от Хинвил ще бъде изцяло погълнат от марката от Инголщат.

36-годишният пилот реши да отиде в Ауди най-вече заради Андреас Зайдл. Двамата се познават от времето, когато пилотът на Хаас караше за Порше в WEC. Планът беше Зайдл да ръководи предстоящото обединение на Заубер с Ауди и да поведе марката към успеха.

През последните седмици Ауди претърпя сериозни сътресения в проекта за F1. Германският производител се раздели с Андреас Зайдл и Оливер Хофман. На тяхно място бяха привлечени Матия Биното и Джонатан Уитли. Двамата ще ръководят бъдещия тим на Ауди в F1. Биното ще отговаря за фабриките за производство на шасита и задвижващи системи. Уитли ще ръководи работата на отбора на пистата. Британецът ще започне работа в Заубер след близо година

Първоначално Хюлкенберг призна, че е бил шокиран от новината за уволнението на Зайдл и Хофман от Ауди. „Фактът, че двама души, които бяха тясно свързани с подписването на договора с мен, вече не са там, може би е малко тъжен“, каза германецът по време на състезателния уикенд в Белгия.

С напредване на дните, Хюлкенберг започна да гледа по-позитивно на нещата и дори изрази известна доза оптимизъм.

„Това показва, че главният изпълнителен директор на Ауди работи здрави и че всички гледат към него. В марката са за ангажимента, който са поели“, каза Хюлкенберг.

„Фактът, че предприемат действия, означава, че са много ангажирани и инвестират в това, както и че са практично. Според мен това е една добра и положителна новина“, добави бъдещият пилот на Ауди.

Хюлкенберг призна, че не е знаел предварително за структурните промени в проекта на Ауди.

Това би било неправилно и представлява конфликт на интереси. Аз съм ангажиран с Хаас до края на този сезон съм съм отдаден на този отбор. Не съм в течение за такива неща.“

Опитният германец не съжалява, че е избрал да подпише с Ауди. Според него е нямало възможност да стане част от някой от топ отборите на стартовата решетка.

„Не виждам никаква възможност за себе си  в първите четири отбора. Освен това, Ауди е доста мощна и голяма марка в света. Знам колко сериозно се отнасят към моторните спортове и какво инвестират и правят, за да са конкурентоспособни и да имат успех.“

„Всеки отбор винаги ти обещава големи неща. При Ауди амбицията и напрежението са много високи. Това винаги е така, особено когато се състезаваш за даден производител“, завърши Нико Хюлкенберг.

Тепърва ще стане ясно кой ще бъде съотборник на Хюлкенберг през следващите сезони. Предполага се, че Заубер ще се раздели с поне един от настоящите си пилоти. Отборът от Хинвил се надяваше да привлече Карлос Сайнц или Естебан Окон. Двамата обаче отхвърлиха офертите на екипа от Хинвил и отидоха другаде

Най-логичната опция е Заубер/Ауди да задържи Валери Ботас. Финландецът има голям опит в F1 и може да помогне за развитието на проекта на Ауди. Ботас многократно изразяваше желание да стане част от семейството на германския производител.

През последните дни се появи изненадващ кандидат за второто място в Заубер- Габриел Бортолето. Миналата година бразилецът стана шампион във Формула 3 с Трайдънт. Този сезон Бортолето прави много силно впечатление във Формула 2 и е втори във временното класиране. 19-годишният пилот е част от семейството на Макларън. Но от друга гледна точка, британският отбор едва ли ще му предложи място в F1 заради дългосрочните договори на Ландо Норис и Оскар Пиастри.