Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг не се смята за лидер в екипа на Заубер

Хюлкенберг не се смята за лидер в екипа на Заубер

42
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг не се смята за лидер в отбора на Заубер 2013 г., заяви самият пилот. Немският пилот подписа с екипа за новия сезон и новият му съотборник ще е Естебан Гутиерес — дебютант в F1. Въпреки липсата на опит у мексиканеца обаче, Нико не смята, че етикетите ще променят нещо.

Гутиерес бе трети пилот в швейцарския отбор и участва в някои петъчни свободни тренировки досега. Хюлкенберг пък има два пълни сезона зад гърба си и въпреки че смени тима (през 2012-а бе във Форс Индия), едва ли ще има сериозни проблеми при адаптацията.

Фактът, че има хора, смятащи ме за лидера на отбора, не променя нищо. В Заубер и двамата пилоти получават едно и също оборудване и отношение. Аз просто ще работя повече и по-упорито заедно с Естебан, за да водим екипа напред — заяви Нико пред formula1.com.

Той освен това се постара да разсее очакванията спрямо своето представяне в сравнение с отишлия в Макларън Серхио Перес, който взе три подиума през 2012-а.

Искам да градя върху силната база, която бе създадена през миналия сезон. Искам и добри резултати, разбира се. В това отношение може да се каже, че с отбора вече гледаме в една и съща посока. Но идва нов сезон, така че трябва да почакаме и да видим как ще се получат нещата, както и колко силна ще е колата ни на писта — допълни германецът.

Новият болид на Заубер ще бъде представен в завода в Хинвил (Швейцария) на 2 февруари.