Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг очаква да направи силен уикенд и в Бахрейн

Хюлкенберг очаква да направи силен уикенд и в Бахрейн

33
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг направи силен уикенд в Малайзия и очаква подобно представяне и в следващия кръг от шампионата на Формула 1 – Гран при на Бахрейн.

Всичко на Сепанг бе окуражаващо, особено като се има предвид, че се справихме с две спирания в бокса, а никой друг от челото не го стори. Взехме много точки за двете състезания досега и според мен имаме силна база, върху която можем да градим. Колата е добра, но все още има области, в които е необходима работа – обясни Нико. – Надпреварата в Бахрейн ще се проведе по различно време, когато ще е по-хладно. Мисля, че това ще улесни управлението на гумите, което е добре за нас. Очаквам представяне, подобно на това от Малайзия. Целта е класиране отново в 10 в квалификацията и взимане на още точки.

Шефът и съсобственик на тима Виджай Маля бе изключително доволен от представянето на Хюлкенберг на Сепанг:

Нико притежава невероятен дух и очевиден, огромен талант. На мокра писта, на сухо трасе, с всякакви типове гуми той бе в челото. Освен това се озова за кратко начело, а това не е резултат на случайност. Имаме още за наваксване, ако искаме редовно да се борим за подиума, но имаме план за това. Направихме най-добрия старт на сезон в историята си, още от времето на Джордан и въпреки че само единият болид финишира на Сепанг, сме пети при конструкторите.

Серхио Перес изобщо не можа да стартира в Малайзия и бе доволен, че разочарованието му ще трае едва два дни преди началото на следващото предизвикателство:

Целият уикенд в Малайзия бе разочароващ, но се надявам в Бахрейн до постигна страхотен резултат. Смятам, че сме в добра форма. Ако се опазим от неприятности, би трябвало да взема точки. Миналата година направих добро състезание там с Макларън – беше една от най-силните ми надпревари. Там съм печелил в GP2, така че трасето е благосклонно към мен отдавна.