Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг оптимист въпреки анулирания тур; жълти знамена попречили на Квят

Хюлкенберг оптимист въпреки анулирания тур; жълти знамена попречили на Квят

34
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг се класира в Q3 на пистата Ред Бул Ринг днес, но единствената му бърза обиколка бе анулирана за излизане извън границите на трасето.

Немският пилот на Форс Индия остана десети на грида, но очаква вълнуващо състезание утре при толкова интересна (както я определи) стартова решетка.

Чувствах се доста добре през цялата квалификацията и постепенно подобрявах скоростта чак до Q3. Жалко, че обиколката ми анулирана. Бе трудно да се натиска и аз очевидно излязох настрани. В крайна сметка това промени резултат с няколко позиции, но все още съм в добра форма за надпреварата. Формула 1 отдавна не е била в Австрия, така че за състезанието остават доста въпроси. Не знаем как ще се развият различните стратегии, какво ще е поведението на гумите, но смятам, че напоследък демонстрирахме колко силна е колата ни в неделя – коментира Нико.

Съотборникът му Серхио Перес имаше проблеми с гумите – така и не можа да ги накара да заработят като хората. Според мексиканеца положението няма да е толкова лошо утре.

Торо Росо пък са с доста голям нов аеропакет в Австрия и техническият директор Джеймс Кий отбеляза, че всичко работи доста добре. Чувствата на екипа след квалификацията обаче бяха смесени. От една страна Данил Квят се класира в Q3 и е на седма позиция на грида, но от друга Жан-Ерик Верн не продължи след Q2. Френският пилот имаше проблеми с баланса, които така и не реши.

Това е най-добрият ми квалификационен резултат за сезона и съм доволен от работата досега през уикенда – заяви Квят. – Успяхме да напаснем всичко и да отбележим значителен прогрес в сравнение с вчера. Жалко, че накрая имаше жълти знамена във втори завой и не можах да използвам пълния потенциал на болида. Но седма позиция е чудесна. Пистата определено ми допада и се надявам на силно състезание.