Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг отхвърли възможността да премине във Формула Е

Хюлкенберг отхвърли възможността да премине във Формула Е

1105
0
Нико Хюлкенберг
Нико Хюлкенберг, снимка: Рено

Нико Хюлкенберг отхвърли възможността да премине във Формула Е от следващия сезон. Договорът му с екипа на Рено изтича след края на тази кампания и вече има спекулации, че той няма да бъде подновен.

Германецът е спряган за място в тима на Хаас, където да замести Магнусен или Грожан. А последният слух е, че Хюлкенберг може да премине във Формула Е в екипа на Порше.

„Не съм готов още за Формула Е, каза Нико пред GrandPrix247. – Разбира се нещата зависят и от възможностите, които ще имам. Но засега съм фокусиран изключително върху Формула 1. Уверен съм, че ще остана в спорта.”

Другият пилот на Рено Даниел Рикиардо пък заяви, че сезонът му досега не се развива така, както той си е представял. Австралиецът премина във френския тим от Ред Бул, но не успява да се бори за по-челни класирания и места на подиума, на каквито се надяваше.

Рикиардо заяви още, че е изненадан от голямата разлика в представянето на бившия му съотборник Макс Верстапен и Пиер Гасли в екипа на Ред Бул.

„Тежко е за Пиер. Той е далеч от представянето на Макс, каза Даниел. – Мисля, че в тима знаят, че можеха да спечелят много повече точки досега. Не знам какво се случва с него в момента. Миналата година той постигна сериозни резултати с Торо Росо.

А колата на тима със сигурност не беше толкова добра, колкото тази на Ред Бул. Не съм очаквал Пиер да дойде и да побеждава Макс. Но съм изненадан от голямата разлика между двамата в полза на Верстапен.”

Рикиардо също така похвали представянето на Ред Бул в последните състезания.

„Гледах записа от онборд камерата на Макс и колата се държеше много добре, а и двигателят Хонда вървеше добре. Има голяма разлика между моята позиция и неговата. Не мога да кажа, че ми е трудно да го приема. Но бих предпочел сега да съм там, където е Макс в момента, отколкото където съм сега. Въпреки всичко, не съжалявам за нищо.”