Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг получил оферта от Върджин, твърди Вебер

Хюлкенберг получил оферта от Върджин, твърди Вебер

55
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг е получил предложение да стане трети пилот на Върджин Рейсинг, твърди мениджърът му Вили Вебер. 23-годишният състезател загуби мястото си в Уилямс за сметка на по-изгодния финансово за екипа Пастор Малдонадо и все още търси как да остане във Формула 1.

Получихме предложение от Върджин, но рискът е прекалено голям заради присъствието на друг германец в лицето на Тимо Глок. Чудехме се дали да не пропуснем тази година [и да спрем да търсим], но в настоящето те забравят твърде бързо. Затова според Нико е по-добре  да присъства в някой от екипите и поне да тренира в петъците на състезателните уикенди. Това би било идеална алтернатива за него. Но аз нищо не мога да кажа преди появата на официално изявление – заяви Вебер.

Досега името на Хюлкенберг бе свързвано с Форс Индия, където обаче има още три кандидатури – Адриан Сутил, Витантонио Лиуци и Пол ди Реста. Според запознати договорът на италианския пилот спъва ситуацията в тима на Виджай Маля. Свободно място има и в Испания Рейсинг, но за шефът на отбора Колин Колес вече призна, че то ще бъде заето от пилот с достатъчно спонсорски пари. Нико не разполага с такива – в противен случай можеше да запази мястото си и в Уилямс.

Вебер изрази и мнение, че Формула 1 не бива да създава разделение между пилотите, принуждавайки някои от тях да плащат за местата си.

Отказвам да давам пари за кокпит за Нико, защото ако го направим веднъж, след това винаги ще се налага да вървим по този път и да търсим все повече и повече средства. Искам да продавам представяне. Момчето е прекалено добро, за да си плаща за карането – бе категоричен Вили.