Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг потвърден официално от Рейсинг Пойнт

Хюлкенберг потвърден официално от Рейсинг Пойнт

1997
0

Рейсинг Пойнт потвърди официално, че Нико Хюлкенберг ще заеме мястото на Серхио Перес по време на уикенда за Гран при на Великобритания. Отборът успя да приключи формалностите навреме, за да може немският пилот да участва още в първата сесия на пистата Силвърстоун.

Перес пропуска състезателния уикенд заради положителен тест за COVID-19. Той обясни, че е пътувал до Мексико, за да види майка си, която претърпяла сериозен инцидент.

„Бях на път за Нюрбургринг за друг състезателен проект, когато ми звънна Отмар (Шафнауер – шефът на Рейсинг Пойнт, б.а.). Това се случи преди по-малко от 24 часа, така че всичко в момента ми изглежда малко сюрреалистично. Но аз обичам добрите предизвикателства, а това със сигурност е такова. Ясно е колко трудна е ситуацията за Рейсинг Пойнт и Чеко. Той ми е приятел, стар съотборник и му желая бързо възстановяване. Сега ще се постарая да свърша колкото мога по-добра работа за тима!“, каза Хюлкенберг.

Шафнауер допълни, че намирането на пилот за толкова кратко време не е лесна задача.

„В лицето на Нико обаче разполагаме със супер заместник, който познава чудесно тима. Със сигурност го хвърляме в дълбокото, но той учи бързо и съм сигурен, че бързо ще достигне нужната скорост“, каза още той.