Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг: Предложението от Лотус бе твърде рисково

Хюлкенберг: Предложението от Лотус бе твърде рисково

44
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг обясни, че отказал да замести Кими Райконен за последните два старта от настоящия сезон във Формула 1 е, че предложението на Лотус било твърде рисково. Немският пилот на Заубер е смятан за фаворит за мястото на финландеца, но едва за 2014 г. В крайна сметка тимът от Енстън привлече Хейки Ковалайнен.

Пилотът на Заубер обясни, че офертата е била наистина привлекателна, но трябва да се внимава за общата ситуация.

Естествено, че беше атрактивно предложение. На пръв поглед изглеждаше привлекателно. Но бе за последните две състезания и носеше риск. Трябва да виждаш по-голямата картина, извън тези надпревари и какво може да се случи след това. Затова взехме такова решение. Да седнеш в нова кола, която не познаваш.. Не мисля, че хората щяха да очакват от мен да победя Ромейн [Грожан], ако се бях съгласил (да отида в Лотус). Той дава много добри резултати. Това бе гледната ни точка – каза Нико.

Той обясни също така, че е бил във фабриката в Енстън, за да разговаря с шефа на отбора Ерик Булие и за възможна сделка за 2014 г. Инвеститорите от Куантум обявиха пред екипа, че искат точно Хюлкенберг да бъде привлечен за следващия сезон.

Отидох, за да се видя с Ерик както за тези две състезания, така и за нещата след това, тъй като следващата година е важна. Не знам откъде се появи другата информация (за това, че Ферари са се намесили – б.р.) – допълни той.

Часове, след като стана известно, че Хюлкенберг е отказал предложението на Лотус, се появи слух, че Скудерията има пръст в това. Заубер са с двигатели на компанията от Маранело, откъдето обаче не разчитали само на факта, че са доставчик на агрегати на швейцарския екип – затова превели и заплатата на пилота. Нико не бе получил дължимите средства от страна на тима си (като Райконен). Според няколко издания парите му били преведени от Заубер, но първоначалният трансфер дошъл директно от Маранело.