Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг съжалява за пропуснатата възможност

Хюлкенберг съжалява за пропуснатата възможност

44
0
2013,Заубер,Малайзия,Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг се надяваше на добро представяне в днешната квалификация, но проблем с радара за дъжд не му позволи да се пребори за влизане в последната част на тренировката за време. Германският пилот на Заубер искаше да направи опит малко преди края на втората част с нови гуми, но завалялият дъжд осуети плановете му.

„Със сигурност не съм доволен от 12-ата позиция, защото това бе тежка квалификация за нас“, заяви разочарованият Хюлкенберг. „Моят рейс инженер ми каза малко преди края на първата част, че по някаква причина радарът ни за дъжд не работи. Така нямахме информация, кога точно ще завали. С новите гуми и по-ранно излизане вероятно щях да се преборя за влизане в последната част на квалификацията. Съжалявам, защото балансът ни с интермедия бе много добър, което вероятно щеше да ни позволи да постигнем добър резултат в края.

Все пак ще имаме интересно състезание, защото нищо не е загубено. Трябва да изчакаме и да видим, как ще се развие времето. Всичко може да се случи, а имаме и един комплект нови гуми повече от останалите. Не е ясно дали ще можем да ги използваме, защото може и да вали.

Малко дъжд по време на състезанието със сигурност няма да ни навреди. Тук за половин час пистата може да изсъхне напълно. Не е лесно да се разберат напълно гумите, но ще продължим да анализираме данните.“