Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг се надява да е титуляр в Уилямс през ’10

Хюлкенберг се надява да е титуляр в Уилямс през ’10

53
0

Тест пилотът на Уилямс, Нико Хюлкенберг, се надява на силен дебют в GP2 тази година, който да му помогне да стане титулярен състезател във Формула 1 през 2010 година. Германецът редовно тества за тима на Франк Уилямс тази година, а и вече привлече доста внимание по време на азиатските серии GP2.

Въпреки това Хюлкенберг ще трябва да почака до началото на GP2 сериите през май, за да кара отново болид, тъй като той ще преотстъпи колата си на Пастор Малдонадо за оставащите кръгове на азиатската серия.

„Искам да изкарам силен сезон в GP2. В моторните спортове трябва постоянно да се представяш успешно, за да се развиваш и да правиш впечатление на другите хора.”

„Когато започнах да се състезавам в моторните спортове, бях наясно, че искам да карам във Формула 1 един ден” – продължава Нико. „Затова вероятно, ако имам силен сезон, ще имам шанс в тима на Уилямс следващата година.”

През 2009 година пилоти на Уилямс ще бъдат Нико Розберг и Казуки Накаджима, но договорите и на двамата изтичат в края на сезона.