Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг се завръща във Форс Индия, Перес фаворит за второто място там

Хюлкенберг се завръща във Форс Индия, Перес фаворит за второто място там

50
0
Нико Хюлкенберг

Нико Хюлкенберг се завръща в екипа на Форс Индия след година в Заубер, според германското специализирано издание Шпорт билд. Според статията публикувана там, германецът вече е взел своето решение. Активирана е клауза в договора между него и бившия му тим, според която той можел да реши дали да се завърне след година при швейцарците, изтичаща в неделя вечерта след последното състезание.

„Човек трябва да се довери на интуицията си и да реагира спонтанно, да затвори очи и просто да направи каквото трябва“, заяви Хюлкенберг след последното състезание, изявление, което звучеше като решение.

„Договорът все още не е подписан, но в следващите 2-3 дни трябва да имаме решение“, заяви мениджърът на пилота Вернер Хайнц. Очаква се договорът да е само за една година, защото за сезон 2015 е възможно да се отворят множество привлекателни възможности.

Така например Макларън може да остане недоволен от представянето на неопитния млад датчанин Кевин Магнусен през следващия сезон. Във Ферари пък зрее потенциален сблъсък между силните характери Кими Райконен и Фернандо Алонсо.

„Сърцето казва да останем при Заубер“, заяви Хайнц пред Sky Sport News HD. „Все още обаче не знаем, каква ще е финансовата ситуация там през следващата година. Затова вероятно ще предпочетем за по-голяма сигурност Форс Индия. Не знаем, дали Заубер са намерили или дали ще намерят достатъчно силни спонсори и това за нас е опасно.“

Лотус изглеждаха като сериозен фаворит за наемането на Хюлкенберг, но въпреки добрите резултати на отбора през изминалите две години, той се намира във финансови затруднения. Дългоочакваната и дискутирана сделка с Куантум така и не се е състояла все още и явно търпението на германеца се е изчерпало. А без вливането на свежи пари в отбора, Хюлкенберг би бил прекалено скъп за Лотус.

„Не знаем, как е в другите отбори, но Виджай е богат човек, който винаги може да инвестира известна сума в отбора“, завърши Хайнц.

Подобно развитие на нещата може отново да внесе скорост в развитието на трансферите във Формула 1. Малко вероятно е Форс Индия да заложи на двама германски пилоти. Адриян Сутил от няколко месеца обяснява, че разполага с договор за 2014 г., но все още не е ясно с кого.

След напускането на Макларън, Серхио Перес е спряган едва ли не за сигурно ново попълнение във Форс Индия. 23-годишният пилот вероятно ще донесе € 15 млн. от мексиканския си благодетел и неговия телекомуникационен гигант.

Сутил пък може да се озове в Заубер, където руските спонсори, натискащи за Сергей Сироткин изглежда отстъпиха. С отиването на Хюлкенберг при индийците пък вероятно в Лотус ще привлекат Пастор Малдонадо, който напуска Уилямс, но носи със себе си около € 35 млн. годишно от националната петролна компания на Венецуела PSDVA.