Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хюлкенберг ще тества за Рено още през този сезон

Хюлкенберг ще тества за Рено още през този сезон

36
0

Шампионът в А1GP, германецът Нико Хюлкенберг ще направи тестове още през тази година за екипа на Рено. Това бе разкрито от неговия мениджър Вили Вебер през вчерашния ден.
Освен победата си в „Купата на нациите” както бе наречен шампионата А1 от неговите арабски основатели, Хюлкенберг има забележителни представяния и в предишния си опит в моторните спортове, като се подвизава с успех в картинг спорта и Формула BMW където печели титлата през 2005 г.
От дните когато се договори с Флавио Бриаторе за наемането на Михаел Шумахер в отбора на Бенетон през 1991 г. Вебер поддържа чудесни взаимоотношения със сегашния тим шеф на Рено.
„С Флавио се познаваме добре и поддържаме доста чест контакт”, разкри Вебер пред немското спортно списание Sport-Bild. „Разбираме се с него чудесно още от времето, когато Михаел се състезаваше за него. Така че ако всичко върви нормално няма да има никакви пречки Нико да участва в тестове още през тази година.”
В момента Хюлкенберг се състезава за екипа на ASM в европейските серии на Формула 3.
„Тази година Нико трябва да продължи да се учи”, споделя Вебер. „Няма смисъл да пришпорваме талант като него”, продължава мениджъра на младия талант, който явно иска да стопира еуфорията около новия си любимец.
Хюлкенберг спечели за екипа на Германия титлата в А1 на пистата Брандс Хеч през тази година, като наградата му бе връчена лично от Михаел Шумахер, който също бил впечатлен от таланта и постановката на младия си сънародник към спорта.